• +376 349333
  • cluster.manager@actinn.ad
  • Andorra
INNTEC
Més de 150 professionals assisteixen a la segona edició de les Jornades INNTEC, en les quals han participat més de 40 ponents

Més de 150 professionals assisteixen a la segona edició de les Jornades INNTEC, en les quals han participat més de 40 ponents

NOTA DE PREMSA

Escaldes-Engordany, 30 de novembre de 2017

Més de 150 professionals assisteixen a la segona edició de les Jornades INNTEC, en les quals han participat més de 40 ponents

Les ‘youtubers’ Patry Jordan, Sara G i els cofundadors de l’empresa Adictik, Kilian Sevilla i Laura Santolària, han estat els protagonistes de la segona sessió de les jornades, celebrada al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, amb la taula rodona sobre nous models de negoci i casos d’èxit.

La segona edició de les Jornades INNTEC, patrocinades per ACTUA, Crèdit Andorrà, Andorra Telecom i FEDA, ha acollit més de 20 ponències i taules rodones, impartides per una quarantena de professionals de diferents sectors. Entre ambdues sessions, més de 150 assistents han passat pel Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb l’objectiu de conèixer, de primera mà, les empreses que desenvolupen nous projectes, activitats, serveis i/o productes gràcies la innovació i les noves tecnologies.

Segona sessió de les Jornades INNTEC:

La segona sessió de les Jornades INNTEC ha arrencat amb la benvinguda institucional de Jordi Blanes i Carles Casadevall, membres de la junta directiva d’ACTinn. El primer bloc de quatre ponències de la jornada han estat dedicades a les ciutats del futur.

La primera conferència del matí ha anat a càrrec de Christoph Ingenhoven, fundador de l’empresa Ingenhoven Architects. L’arquitecte alemany, amb la seva conferència ‘Supergreen’, ha donat a conèixer a tots els assistents com la tecnologia i la innovació pot ajudar a transformar ciutats en benefici dels seus ciutadans i adaptats a les seves noves necessitats.

Li ha agafat el torn de paraula Elisabet Faura, de l’empresa Arteks, amb la ponència ‘Tercera pell, humanitzem els espais’. Faura ha explicat quins són els reptes i objectius marcats d’aquí al 2020, per tal que la gran majoria dels edificis que es construeixin segueixin els paràmetres ideals d’eficiència energètica, així com millorar les edificacions ja construïdes.

OriolBeal, de l’empresa DigitalTransformer, ha ofert a tots els assistents la xerrada ‘Digitalització a la ciutat’. L’enginyer ha destacat el pes que la innovació i les noves tecnologies tenen, actualment, en totes les empreses que tenen per objectiu créixer i millorar.

Després d’una petita pausa, ha tancat el bloc de ciutats del futur Jordi Llovera, de
l’empresa ENGINESA. La seva ponència, ‘Aplicacions Smart City a la remodelació de les avingudes Meritxell i Carlemany’, ha generat un gran interès. Llovera ha avançat com seran ambdós trams després de les obres, que començaran a principis de 2018. Les dues artèries comercials principals del país passaran a ser totalment per als vianants i es convertiran en un sol passeig unificat, amb espais verds i amb la finalitat que estigui adaptat a les necessitats de tots els ciutadans i turistes.

A les dotze del migdia, ha arrencat el segon bloc del dia, mobilitat i sostenibilitat, amb la taula rodona ‘Iniciatives en l’àmbit de la mobilitat i l’energia’. La directora d’informatius de RTVA, Gemma Rial, ha estat l’encarregada de moderar-la.

Mehdi Alaoui, business development senior mànager, de l’empresa GE Renewable Energy, ha explicat quines són les energies renovables que tindran major presència en els pròxims anys arreu el món.

Xavier Forné, director de diversificació de FEDA, ha parlat de la plataforma de mobilitat intermodal. Li ha agafat el torn de paraula Carles Miquel, cap de l’Oficina d’energia i del canvi climàtic del Govern d’Andorra. Miquel ha afegit que iniciatives com l’aposta pel vehicle elèctric o la promoció del desenvolupament de la innovació està ajudant que Andorra sigui un país més net, sostenible i renovable.

Ha tancat la taula rodona, dins el bloc de mobilitat i sostenibilitat, Marc Pons, de l’Observatori de Sostenibilitat d’Andorra (OBSA). Pons ha donat a conèixer quins aspectes de la mobilitat del país cal canviar amb l’objectiu de millorar la qualitat de l’aire que respirem.

Després del dinar i les presentacions patrocinades, ha començat l’últim bloc de les Jornades INNTEC, centrat en la digitalització. L’encarregat d’inaugurar el bloc ha
estat Juan Roldós, de l’empresa Salesforce, el qual ha exposat com digitalitzar tots els departaments d’una empresa de manera correcta.

Les dues taules rodones previstes han generat un gran interès. Per aquest motiu, s’ha obert a tots els públics. La primera, sota el títol ‘Tendències en transformació digital’, l’ha
moderat Adrés López, director general de TdA. El primer a intervenir ha estat David
Solsona, project director de RAONA. Solsona ha explicat la importància de digitalitzar de manera correcta una empresa a través d’una transició progressiva, tenint en compte les necessitats dels clients i treballadors.

Li ha pres el torn de paraula Carmen Martínez, directora de projectes de SAP Success Factors de Grupo Sothis, la qual ha donat a conèixer un nou mètode d’organitzar i estructurar una empresa a través d’una eina, desenvolupada per la seva empresa, en la qual tothom pot accedir a la informació generada.

La tercera intervenció ha anat a càrrec de Jorge Pérez, analytics and insights sales director de l’empresa SAP. Pérez ha explicat com aprofitar les dades que obtenim dels clients per tal de generar noves fonts de negoci i noves maneres d’innovar. Ha tancat la taula rodona Jordi Blanes, director general de l’empresa NAOS, que ha posat sobre la taula el debat de si les noves tecnologies i la robotització de certes feines farà perdre llocs de feina o si simplement els facilitarà la tasca diària.

L’última taula rodona de les Jornades INNTEC, sota el títol ‘Nous models de negoci i casos d’èxit’, ha generat una gran expectació per la presència de les ‘youtubers’ Patry Jordan i Sara G, Kilian Sevilla, cofundador de l’empresa Adictik, així com la seva sòcia
Laura Santolaria, ‘influencer’ i ‘blogger’ a Theguestgirl. La taula ha estat moderada
per Jorge Cebrián, responsable de comunicació d’ACTUA.

Sevilla ha explicat què és i què ofereix la seva empresa. Adictik és una aplicació mòbil, que permet a les marques crear contingut de qualitat gràcies als seus fans, que acaben sent els protagonistes dels seus anuncis.

Per la seva part, Laura Santolària ha volgut definir què és un ‘influencer’, una paraula que està molt de moda i que molts cops s’utilitza de manera incorrecta i és desvirtua.
Patry Jordan ha explicat la seva trajectòria professional i com arriba a gestionar sis xarxes socials en el seu dia a dia. Jordan és l’autora del blog ‘Secretos de chicas’, dedicat a consells especialitzats del cabell i maquillatge.

Per acabar, la ‘youtuber’, actriu i maquilladora Sara G ha donat a conèixer el seu canal, dedicat al maquillatge d’efectes especials espectaculars, així com la seva experiència professional de com compaginar les tres professions. L’encarregat de tancar la segona edició de les
Jornades INNTEC ha estat Josep Maria Missé, secretari d’estat de Diversificació Econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.