• +376 349333
  • cluster.manager@actinn.ad
  • Andorra
INNTEC
Un centenar de professionals assisteixen a la primera sessió de les Jornades INNTEC

Un centenar de professionals assisteixen a la primera sessió de les Jornades INNTEC

NOTA DE PREMSA

Escaldes-Engordany, 28 de novembre de 2017

Un centenar de professionals assisteixen a la primera sessió de les Jornades INNTEC.

 

El Centre de Congressos d’Andorra la Vella ha acollit la primera Jornada INNTEC amb taules rodones i ponències  excecpcionals com les ofertes per Ebay i Bcn Turisme.

La primera sessió de les Jornades de la Innovació i les Noves Tecnologies d’Andorra (INNTEC), sota el títol ‘la revolució 4.0 a Andorra’, ha ofert ponències i taules rodones d’una qualitat excepcional amb més de 20 experts que representaven empreses amb reconeixement internacional. Durant la jornada d’avui, s’han desenvolupat els blocs de Turisme i Comerç; Economia i Finançament i Reptes de la Innovació.

Durant les paraules de benvinguda, el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ha aprofitat per donar a conèixer quins són els trets diferencials que s’estan treballant a nivell de país per tal de fidelitzar els turistes que visiten Andorra, com ara els projectes de mobilitat i accessibilitat i els nous models de pagament, com el pagament via mòbil.

El primer bloc de ponències, centrades en els sectors del Turisme i Comerç, ha arrencat amb la conferència ‘Globalització – pensa en gran però actua segmentant!’, a càrrec del director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku. A banda de fer un balanç turístic del país, ha volgut destacar que les noves tecnologies han transformat els hàbits de consum i de comunicació de les famílies i aquest factor ha tingut una conseqüència clara en la manera d’atraure’ls per tal que vinguin a viure noves experiències a Andorra.

La segona ponència l’ha ofert Jordi William, director general de Barcelona Turisme. William ha compartit les idees de Budzaku i ha afegit que per tal que el turista estigui interessat en qualsevol ciutat, cal estar present dins el seu mòbil. La transformació digital és constant i els dispositius mòbils són la nova eina que utilitzem per comunicar-nos i informar-nos.

També ha intervingut el cap de màrqueting, innovació i desenvolupament empresarial d’eBay, Jorge Herrero, qui ha exposat l’evolució radical que han sofert els hàbits de compra i ha avançat dades significatives en clau de futur, com ara que l’e-commerce i el B2C creixerà en els pròxims anys un 27,4% i per tant, els sectors del turisme i comerç, hauran de canviar la seva manera d’oferir els seus productes i serveis.

Al seu torn, el NIU Mànager d’Andorra Telecom, Miquel Gouarré, ha presentat aquesta iniciativa pionera a Andorra, que permet als nous emprenedors engegar els seus projectes, de la mà d’empreses i empresaris.

La primera part de la jornada s’ha tancat amb la taula rodona sobre innovació turística i comercial que ha moderat el co-fundador de Crowland , Juan Ignacio Luque. Els participants en aquest debat han estat : Toni Massanés, director general de la Fundació Alícia; Xavier Sastre, director de Desenvolupament de Negoci d’EURECAT; Pilar Escaler, directora de la Cambra de Comerç, i David Hidalgo, CEO d’ENSISA.

Mentre Massanés ha explicat quines són les tendències alimentàries del moment i quines són les maneres de consum que adoptem en funció dels nostres hàbits i situació personal, Xavier Sastre, d’EURECAT, ha donat a conèixer les eines que ofereixen als seus clients per tal que segueixin innovant contínuament: la tecnologia industrial, com la robòtica o els drons, o la tecnologia digital, com és el cas del Big Data. Al seu torn, la directora de la Cambra de Comerç d’Andorra ha posat èmfasi en la manera com l’e-commerce ha creat la necessitat de generar noves experiències en les botigues. David Hidalgo, ha remarcat la importància vital d’introduir les noves tecnologies i la innovació a les pistes d’esquí amb la reserva de serveis via mòbil o la monitorització de l’experiència: quilòmetres esquiats, desnivell realitzat i pagament dels productes i serveis amb el mòbil o màquines de pagament cashless, entre d’altres.

Després del dinar de Networking i les presentacions patrocinades, les Jornades INNTEC han tornat s’han reprès amb les ponències de l’àmbit econòmic i financer. El programa ha acollit la presentació del projecte Merkaat, l’eina d’assessorament en inversions digitals de Crèdit Andorrà, a càrrec del project mànager de Banca Privada Digital de l’entitat, Santiago de Larrea.

A continuació, el cap de Creixement i Desenvolupament Corporatiu d’EBURY, Juan Manuel Quesada,  ha exposat els aspectes positius i negatius d’aplicar les noves tecnologies al sector financer.

Dins aquest bloc temàtic, l’advocat Bernat Domeyó, del Bufet Uría Menéndez ha explicat el concepte de la col·laboració público-privada entre empreses, administracions i fins i tot ciutadans amb l’objectiu de engegar nous projectes pioners.

Alan Labsch, director de Lykke, ha estat l’encarregat de tancar el bloc d’Economia i Finances amb la ponència ‘Digital Assets & Platforms’. Labsch ha donat a conèixer noves plataformes d’emagatzematge i d’interncanvi de dades amb un objectiu clar: la col·laboració d’empreses o particulars per tal de seguir innovant.

Les Jornades INNTEC han acomiadat el programa del primer dia fent una anàlisi dels aspectes legals i les oportunitats de la indústria 4.0. amb una taula rodona moderada per Vladimir Fernández, soci fundador d’Alfa Capital.

Ester Peralba, founding partner de l’empresa Pl Advocats, ha explicat la problemàtica de determinar quines són les lleis i normes que han de complir les noves empreses i serveis tecnològics que desenvolupen tots els seus serveis a través d’internet. L’ha seguit Elena Redondo, sòcia del bufet Manubens Abogados, que ha volgut exposar els termes de confiança electrònica i prevenció de blanqueig de capitals en empreses digitals.

Finalment, el security officer d’Andorra Telecom, César Marquina, ha afegit un nou ítem a tenir en compte a l’hora de engegar una empresa digital: la seguretat i la privacitat de dades. Lluís Ramis, partner i CEO de l’empresa Cluster Development, ha ressaltat la importància de desenvolupar iniciatives del tipus clúster com a instrument vital per tal de millorar la competitivitat en diferents sectors.

La segona jornada de ponències i taules rodones arrencarà demà a les 10 del matí, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb els blocs: ciutats del futur, mobilitat i sostenibilitat i digitalització. Les jornades finalitzaran amb la taula rodona, a ¾ de 5 de la tarda,  sobre nous models de negoci i casos d’èxit que s’obrirà al públic general que hi estigui interessat, al marge dels congressistes inscrits prèviament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *