• +376 349333
  • cluster.manager@actinn.ad
  • Andorra
INNTEC
Éxit de la 4ª Jornada INNTEC amb 117 inscrits i més de 220 hores de visualització

Éxit de la 4ª Jornada INNTEC amb 117 inscrits i més de 220 hores de visualització

Les ponències de la quarta jornada INNTEC dibuixen un entorn empresarial canviant i ofereixen eines per adaptar-s’hi

La jornada d’enguany de l’INNTEC, la quarta que s’organitza i primera que es fa de manera telemàtica, ha estat un èxit: ha tingut un centenar d’inscrits, amb audiències d’entre cinquanta i setanta persones entre els dos canals de YouTube i un pic de 80 espectadors, i ha permès també posar a prova algunes de les mateixes tecnologies que eren el tema d’aquesta edició, titulada com “Eficàcia digital a l’empresa”.

L’esdeveniment ha començat a dos quarts de deu del matí —amb algun problema tècnic que s’ha solucionat amb rapidesa— amb la benvinguda d’Albert Moles, president d’ACTINN, el clúster andorrà de les noves tecnologies que organitza la jornada, i amb el discurs inaugural, a càrrec de Jordi Gallardo Fernández, ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern d’Andorra.

Albert Moles ha parlat de l’uberització de l’economia que ha descrit com el fet que “avui dia la cadena de valor s’està movent i el factor clau ja no està en el fet de tenir grans superfícies o infraestructures sinó en la capacitat de generar i de distribuir”. Com a exemple ha esmentat que un euro invertit en tecnologia és millor que deu invertits en infraestructures. El president del clúster ha assegurat a més que “la tecnologia és una eina, però el que realment important és el model de negoci”.

El ministre Gallardo, de la seva banda, ha afirmat que el moment de crisi actual “és alhora d’oportunitat i d’obligació de diversificar l’economia”. El seu ministeri està atent a les novetats tecnològiques i empresarials que es produeixen a Andorra (tecnologia blockchain, actius virtuals, iniciatives relacionades amb les xarxes socials i els eSports…) i la capacitat de diferents sectors per actuar de motor econòmic (l’esport, el mateix sector de la innovació, potser el cinema…) i està preparant un marc jurídic per donar suport a aquesta nova economia digital.

Pel que fa a les ponències pròpiament dites, Fernando Aparicio ha explicat els dos models de distribució a través de marketplaces: el model centre comercial i el model vendor. Corinna Scatenna, que ha substituït Raúl Sánchez, baixa d’última hora, ha compartit els seus coneixements en pagaments alternatius i la reglamentació i futur dels pagaments en directe. A continuació, Sandra Sancho ha aprofundit en la qüestió dels pagaments, que ha qualificat de fenomen revolucionari, i ha detallat com la banca està oferint serveis diferencials als seus clients.

Lluís Serra ha adoptat un enfoc més panoràmic per preguntar-se com podem aconseguir la metamorfosi que veu com a necessària per abraçar la transformació digital. Albert Alegria ha tornat a aspectes més concrets i ha explicat com els bots ens poden facilitar la feina tot automatizant molts processos. Els seguidors de la jornada han pogut contrastar aquesta visió amb la de Xavier Tejero, que ha parlat de la integració d’aquests processos amb la intel·ligència artificial, el machine learning i el natural language process. Finalment, Pablo Nadal ha sentenciat que “Andorra ha de veure com recuperar els sectors danyats per la pandèmia i alhora trobar altres nínxols de mercat que estiguin al seu abast per explotar-los com a pioner”.

Jordi Blanes, membre de la junta de l’Andorra Clúster de la Tecnologia i la Innovació (ACTINN), ha sintetitzat totes aquestes aportacions en les conclusions de la jornada, que ha clos amb una reflexió pròpia: “Per millorar la nostra competitivitat hem de conèixer l’entorn i això és el que hem intentat de fer avui: apropar el coneixement per reduir la distància entre aquells que entenen el canvi que s’està produït i la resta, que merament intuïm les direccions de tot plegat”.

ACTINN, l’entitat organitzadora, es manifesta molt satisfeta del desenvolupament d’aquest primer INNTEC telemàtic i dels coneixements que s’hi han compartit i agraeix la implicació dels patrocinadors Crèdit Andorrà, FEDA i Actua, dels espònsors Andorra Telecom, NAOS i SucaSuc, del col·laborador Ingeni Cowoking (espai on ha tingut lloc la jornada) i especialment de tots els inscrits.

Totes les ponències i intervencions de la jornada poden recuperar-se al canal de YouTube d’ACTINN:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *