• +376 349333
  • cluster.manager@actinn.ad
  • Andorra
Blockchain
ACTinn i ElectriCChain presenten la Jornada Blockchain, una sessió temàtica i pionera, que se celebrarà dimarts 28 de novembre al Centre de congressos d’Andorra la Vella

ACTinn i ElectriCChain presenten la Jornada Blockchain, una sessió temàtica i pionera, que se celebrarà dimarts 28 de novembre al Centre de congressos d’Andorra la Vella

L’Actua clúster de la innovació i les noves tecnologies (ACTinn) i ElectriCChain han presentat, aquest matí, amb el patrocini d’Andbank i RSM, les primeres Jornades Blockchain. Una sessió temàtica prèvia a les Jornades INNTEC amb un objectiu clar: donar a conèixer la tecnologia ‘blockchain’ i la seva aplicació en diferents sectors com el de l’energia o les finances.

 

La sala de premsa d’Andbank ha acollit, aquest matí, la presentació de la primera Jornada Blockchain, una sessió temàtica organitzada per ACTinn i ElectriCChain que tindrà lloc el pròxim dimarts 28 de novembre al Centre de congressos d’Andorra la Vella. Una sessió prèvia a les Jornades INNTEC oberta a tots els públics amb inscripció requerida a la seva pàgina oficial (inntec.ad/blockchaincat).

La jornada té com a principal objectiu donar a conèixer la tecnologia ‘blockchain’ i la seva aplicació en diferents sectors incloent-hi els sectors de l’energia i les finances. La sessió acollirà diferents ponències d’experts en la matèria.

La tecnologia ‘blockchain’ és un nou sistema d’emmagatzematge de dades revolucionari i una nova forma d’intercanviar actius digitals. És una gran base de dades, on qualsevol empresa o usuari hi pot guardar una còpia de tota la informació generada i realitzar transaccions per consens. Aquestes transaccions pactades poden ser a través de monedes o dades. Un exemple d’èxit és el de la moneda SolarCoin.

El sotsdirector general de l’àrea de tecnologia i sistemes d’Andbank, Pedro Cardona, ha iniciat la presentació destacant la rapidesa amb què les noves tecnologies s’estan introduint en les empreses incloent-hi el sector bancari. Cardona ha volgut avançar que Andbank està treballant en un canvi profund i tecnològic amb l’objectiu de millorar els serveis dels clients i gaudir d’una  major agilitat a l’hora de realitzar qualsevol tipus de transacció econòmica, entre d’altres.

Vanesa Arroyo, clúster mànager d’ACTinn, ha donat a conèixer la pàgina web oficial de les jornades així com el programa. A més, ha puntualitzat que serà una sessió gratuïta però amb aforament limitat i per aquest motiu, tots els interessats en assistir-hi hauran d’omplir un formulari a l’enllaç https://inntec.ad/jornada-blockchain/.

François Sonnet, cofundador de l’empresa ElectriCChain, ha  volgut donar a conèixer diferents exemples d’èxit on la tecnologia ‘blockchain’ ha estat l’element clau. És el cas de SolarCoins, una moneda virtual que es dona a qualsevol usuari com a incentiu per fabricar la seva pròpia energia solar. També ha explicat com aquest nou sistema d’emmagatzematge i intercanvi de dades pot suposar canvis molt positius en el sector de la banca, com el fet de realitzar transaccions econòmiques de manera àgil i al moment.

La jornada compta amb el patrocini d’Andbank i RSM i la col·laboració del comú d’Andorra la Vella, Sport Hotel Resort & Spa, Autocars Nadal i Inlingua.

Tota la informació de les Jornades Blockchain ja està disponible a la pàgina web oficial: inntec.ad/blockchaincat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *